Paardrijden op een paardvriendelijke en veilige manier

Manege Amsterdam

Bij de manage Amsterdam, waar western paardrijden wordt gegeven, wordt uitgegaan van een natuurlijke visie op paardrijden. Het contact tussen mens en paard, ontspanning en op een veilige manier paardrijden staan hierbij centraal. Het belangrijkste doel in de lessen is het plezier hebben in de samenwerking tussen jou en jouw paard.

Dit optimale contact tussen mens en paard staat ook in de trainingen centraal. De lessen zijn gebaseerd op de Western rijstijl en Engelse dressuur. Verder wordt er een lesmethode gebruikt om een goede houding en zit te ontwikkelen, namelijk ‘Centered Riding’. De methodes van Natural Horsemanship en Chris Irwin bieden houvast bij het trainen van de paarden. Daarnaast worden er sinds 2018 ook coachingsessies aangeboden waarbij mensen worden gecoacht door het paard als spiegel van henzelf te gebruiken. Naast lichaamshouding en de techniek van het paardrijden wordt er aandacht besteed aan hoe je met het paard communiceert. Hoe het paard daar vervolgens met zijn/haar gedrag op reageert, zegt veel over hoe je als ruiter in je vel zit.

 

Paardrijden op verschillende niveaus

Voor ruiters is er keuze uit diverse manieren van paardrijden op verschillende niveaus. Bij ‘Natural Horsemanship’ leer je omgaan met je paard door middel van lichaamstaal. Je gaat leren hoe je het gedrag van het paard kunt beïnvloeden door zijn gedrag te interpreteren.

Bij de paardrijlessen waarbij ‘Natural Western’ centraal staat kun je er voor kiezen om te gaan rijden maar je kunt ook grondwerk doen of een coaching sessie.

Verder zijn er trainingen waarbij je leert om beter met je paard om te gaan. Hierbij staan twee elementen centraal, namelijk de technieken voor de training van je paard en persoonlijke ontwikkeling van jezelf. Op die manier leer je op een paard vriendelijke manier samenwerken door natuurlijk leiderschap in te zetten.

Wanneer je tegen bepaalde angstblokkades oploopt kun je met een training ‘Angst de Baas’ leren hoe je je paard kunt leren om de aandacht bij jou te houden in plaats van bij de angst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *